Psikolog Desteği

Hızla artan teknolojik gelişmeler, yoğun iş temposu, şehir yaşantısının yaygınlaşması, büyüyen binalar ve küçülen aile yapısı ileri yaştaki bireyleri olumsuz etkilemektedir. Eskiden sahip olunan büyük ve sıcak aile ortamı günümüz şehir yaşantısında sık rastlanır bir tablo olmaktan çıktığı için ileri yaştaki bireylerin iletişim ve paylaşım ihtiyacı yeteri kadar doyurulamıyor. Böyle bir ortamda ise yaşlılar kendilerini daha yalnız ve daha yalıtılmış hissediyorlar.

Konu yaşı ilerleyen bireyler olunca, gündeme gelen diğer bir durum ise artan sağlık sorunları oluyor. Yaşlı bireyler evde yalnız yaşıyorlarsa, artan sağlık sorunlarıyla tek başlarına baş edemez hale geliyorlar. Eğer ki yalnız değil de yakınlarıyla birlikte yaşamlarını sürdürüyorlarsa, yakınlarına karşı bir mahcubiyet ve yük olma hissine kapılıyorlar. Bu durum, onların kendilerini yetersiz ve çaresiz hissetmelerine sebep oluyor.

Merkezimizde en büyük amacımız, kendilerini yalnız hisseden ileri yaştaki bireylere sıcak bir aile ortamı oluşturabilmek, psikolojik iyi oluşlarını olumlu yönde etkileyecek sosyal ortamı onlarla birlikte inşa edebilmektir. Duygusal başa çıkmanın en etkili yolu sosyalleşmeden yani kaliteli iletişim ve etkileşimden geçer.

Sakinlerimize sağladığımız ev ortamında onlar kendilerini güvende ve kocaman bir aile içinde hissediyorlar. Yaşam alanlarını istedikleri gibi düzenleyebiliyorlar ve onlarda manevi önemi olan eşyalarına odalarının en güzel köşesinde yer ayırıyorlar. Böylelikle değer verdikleri maneviyattan uzak kalmamış oluyorlar.

Merkezimizde sakinlerimizin “iyi oluşu” psikoloğumuz tarafından takip edilmekte; gerekli durumlarda birebir iletişim ile sorunlarının ve ihtiyaçlarının tespiti ve çözümü için sürekli gözetim gerçekleştirilmektedir.